Ook heb ik onze Belgische chefkok weer bereid gevonden om een dag haar kookkunsten te vertonen, zij kookt op vrijdag 12 september.
Het menu over de dagen 8 tot en met 19 september.
Maandag 8 september - aankomst |
Voorgerecht: Vitello tonato |
Hoofdgerecht: Kipragout met room, champignons en Dragon |
Nagerecht: Viennetta ijs |
Dinsdag 9 september - Frankrijk |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg, pasteitje met ragout |
Voorgerecht: Franse uiensoep |
Hoofdgerecht: Zalmpakketje met prei |
Nagerecht: Aardbeien dame blanche |
Woensdag 10 september - Griekenland |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: Brood met beleg - Traditionele Griekse boerensalade |
Voorgerecht: Griekse champignons |
Hoofdgerecht: Moussaka met kaas en yoghurt |
Nagerecht: Citrussalade met yoghurtroom |
Donderdag 11 september - Nederland |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Gebakken eieren met van alles |
Voorgerecht: Kippensoep |
Hoofdgerecht: Andijvie Ovenschotel |
Nagerecht: Frambozenschuim |
Vrijdag 12 september -België |
Ontbijt: bokes met muizenstrontjes, drank naar keuze tot einde voorraad |
Lunch: brood met beleg - oostendse zeewormkes, met vakantie salade en brood |
Voorgerecht: Groenten met veel water en pittige kruiden |
Hoofdgerecht: Dooie mus met aardappelen en groenten, overgoten met een kruidige saus |
Nagerecht: Vliegenpap |
Zaterdag 13 september - Italië |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Salade Caprese |
Voorgerecht: Gevulde portobello |
Hoofdgerecht: Ovenschotel Genovese |
Nagerecht: Sinaasappeltiramisu |
Zondag 14 september - Mexico |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Quesadilla's met courgette en ham |
Voorgerecht: Koriandersoep |
Hoofdgerecht: Mals rundvlees in pittige tomatensaus |
Nagerecht: Gebakken banaan met rum |
Maandag 15 september - vertrek bij 7 dgn - Spaans |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Gemengde boerensalade |
Voorgerecht: Gazpacho |
Hoofdgerecht: Kip in sherry |
Nagerecht: Citroensorbet met nectarines |
Dinsdag 16 september (vrije dag) |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: |
Diner: |
Nagerecht: |
Woensdag 17 september - Thailand |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Thaise pasteitjes |
Voorgerecht: Paddestoelensoep met bamboescheuten |
Hoofdgerecht: Thaise gehaktballetjes met paksoi |
Nagerecht: Gebakken ananas met honing-kruidensaus |
Donderdag 18 september - Engeland |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Lunch: brood met beleg - Sandwich zalm met kruidenmayonaise |
Voorgerecht: Geroosterde tomatensoep |
Hoofdgerecht: Britse cottage pie |
Nagerecht: Aardbeienfool |
Vrijdag 19 september - vertrek bij 10 dgn |
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz. |
Wat jammer dat ik niet alle dagen mee kan eten. Bij het lezen van het menu loopt het water me al in de mond...!
BeantwoordenVerwijderenIs de wijn ook in stijl van het gerecht (lees: land)?
Nee Paul, even naar Chili op en neer geweest via Gall & Gall. Voordeelwijntjes dat is altijd prettig. Dus je krijgt een Chileen in je glas as vrijdag.
BeantwoordenVerwijderenNou, die gaan we dan maar slachten vrijdag!
BeantwoordenVerwijderen