Wat we eten deze dagen

Hieronder treffen jullie weer zoals altijd het menu aan wat er de komende schildervakantie wordt gegeten. Dit jaar vind ik het wel een leuk idee om de hele dag een landthema voor het menu en de lunch samen te stellen.

Ook heb ik onze Belgische chefkok weer bereid gevonden om een dag haar kookkunsten te vertonen, zij kookt op vrijdag 12 september.

Het menu over de dagen 8 tot en met 19 september.

Maandag 8 september - aankomst
Voorgerecht: Vitello tonato
Hoofdgerecht: Kipragout met room, champignons en Dragon
Nagerecht: Viennetta ijs
Dinsdag 9 september - Frankrijk
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg, pasteitje met ragout
Voorgerecht: Franse uiensoep
Hoofdgerecht: Zalmpakketje met prei
Nagerecht: Aardbeien dame blanche
Woensdag 10 september - Griekenland
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: Brood met beleg - Traditionele Griekse boerensalade
Voorgerecht: Griekse champignons
Hoofdgerecht: Moussaka met kaas en yoghurt
Nagerecht: Citrussalade met yoghurtroom
Donderdag 11 september - Nederland
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Gebakken eieren met van alles
Voorgerecht: Kippensoep
Hoofdgerecht: Andijvie Ovenschotel
Nagerecht: Frambozenschuim
Vrijdag 12 september -Belgiƫ
Ontbijt: bokes met muizenstrontjes, drank naar keuze tot einde voorraad
Lunch: brood met beleg - oostendse zeewormkes, met vakantie salade en brood
Voorgerecht: Groenten met veel water en pittige kruiden
Hoofdgerecht: Dooie mus met aardappelen en groenten, overgoten met een kruidige saus
Nagerecht: Vliegenpap
Zaterdag 13 september - Italiƫ
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Salade Caprese
Voorgerecht: Gevulde portobello
Hoofdgerecht: Ovenschotel Genovese
Nagerecht: Sinaasappeltiramisu
Zondag 14 september - Mexico
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Quesadilla's met courgette en ham
Voorgerecht: Koriandersoep
Hoofdgerecht: Mals rundvlees in pittige tomatensaus
Nagerecht: Gebakken banaan met rum
Maandag 15 september - vertrek bij 7 dgn - Spaans
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Gemengde boerensalade
Voorgerecht: Gazpacho
Hoofdgerecht: Kip in sherry
Nagerecht: Citroensorbet met nectarines
Dinsdag 16 september (vrije dag)
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch:
Diner:
Nagerecht:
Woensdag 17 september - Thailand
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Thaise pasteitjes
Voorgerecht: Paddestoelensoep met bamboescheuten
Hoofdgerecht: Thaise gehaktballetjes met paksoi
Nagerecht: Gebakken ananas met honing-kruidensaus
Donderdag 18 september - Engeland
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.
Lunch: brood met beleg - Sandwich zalm met kruidenmayonaise
Voorgerecht: Geroosterde tomatensoep
Hoofdgerecht: Britse cottage pie
Nagerecht: Aardbeienfool
Vrijdag 19 september - vertrek bij 10 dgn
Ontbijt: op de ontbijttafel staat van brood, tot yoghurt, muesli enz.

3 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat ik niet alle dagen mee kan eten. Bij het lezen van het menu loopt het water me al in de mond...!
    Is de wijn ook in stijl van het gerecht (lees: land)?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee Paul, even naar Chili op en neer geweest via Gall & Gall. Voordeelwijntjes dat is altijd prettig. Dus je krijgt een Chileen in je glas as vrijdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, die gaan we dan maar slachten vrijdag!

    BeantwoordenVerwijderen